naturprodukter.se - Din hälsobutik på nätet Över 100 000 nöjda kunder! Snabb leverans Bra priser


Bookmark and ShareItem ID:
628230

Pharma Nord Bio-Silica-MSM 120 tabl

189 kr
Available
Finns ej i lagret
.
Finns ej i lagret
Product Description:

 

Pharma Nord Bio-Silica-MSM - För kroppens smidighet

När vi åldras förlorar bindväven i styrka och elasticitet, vilket gör att rynkor bildas, att naglarna blir sköra och att smidigheten minskar. Ett sätt att bromsa denna process är att inta tillräckliga mängder av nutrienter som kisel (silicium) och MSM (metylsulfonylmetan), mera känt som svavel i biologiskt aktiv form.

 

För utseende och hälsa
Bindväv är grundsubstansen i ben, leder, tänder, naglar, hår och hud. Styrkan och elasticiteten i denna substans är avgörande inte bara för vårt utseende utan också för hälsan i största allmänhet. Naglar och hår består huvudsakligen av keratin, ett protein med hög svavelhalt. Flexibla vävnader innehåller proteiner med flexibla svavelföreningar. Kollagen är vanligast förekommande i kroppen och en betydelsefull komponent i all bindväv. I huden samarbetar kollagen med ett annat protein som kallas elastin, och tillsammans ger de huden dess elasticitet. I brosk förenas svavel (innehållande protoglykaner, glukosamin och kondroitin) med kollagen och bildar en fiberrik proteinsubstans, som ger brosket struktur och flexibilitet.

 

Bevarar smidighet och skönhet
Bio-Silica MSM innehåller naturligt kisel och organiskt svavel, MSM, som ofta kallas “skönhetsmineralet“. Preparatet förser kroppen med dessa två nutrienter, som har vital betydelse för styrka och smidighet i bindväven. Genom att upprätthålla konstant höga nivåer av dessa nutrienter kan kroppen behålla sin styrka, ungdomlighet och flexibilitet betydligt längre.

 

Kisel - för fasthet och styrka
Kisel finns i kroppens ben, blodkärl, brosk och senor, där det ger stabilitet och styrka åt vävnaderna. Kollagen innehåller kisel och hjälper till att hålla vävnaderna samman. Detta mineral finns också tillsammans med kondroitinsulfat i brosk och det arbetar tillsammans med kalcium i skelettet. Kisel används ofta för att stärka hud, hår och naglar.

 

MSM - för friska vävnader
Organiskt svavel, MSM (metylsulfonylmetan), “skönhetsmineralet“, gör håret glänsande och skänker lyster åt hyn. Inre hälsa bidrar också till yttre skönhet och MSM är en viktig faktor om man vill känna sig väl och se bra ut. MSM är en betydelsefull byggsten i konstruktionen av friska celler och underlättar för det normala flödet av vätska genom vävnaderna.

 

Innehåll per dagsdos
                                         1 tablett       3 tabletter       % RDI *
Metylsulfonylmetan (MSM)     750 mg         2250 mg         Ej fastställt
Kisel (organiskt kisel)             1,5 mg           4,5 mg         Ej fastställt

* % RDI = procent av rekommenderat dagligt intag

 

Rekommenderad daglig dos
1-3 tabletter dagligen. Rekommenderad daglig dos bör ej överskridas


Förvaring
Förvaras i rumstemperatur, utom räckhåll för små barn

Kosttillskott bör ej användas som ett alternativ till en varierad kost