naturprodukter.se - Din hälsobutik på nätet Över 100 000 nöjda kunder! Snabb leverans Bra priser


Bookmark and Share







Item ID:
CR-3001-5

Crearome Aprikoskärnolja 100 ml

99 kr
Available
Finns ej i lagret
.
Finns ej i lagret
Product Description:


Aprikosträdet är ett upp till nio meter högt träd i vilt tillstånd, men odlat har det oftast lägre höjd. Det är nära släkt med plommon-, körsbärs- och persikoträdet och härstammar från Turkiet och södra delarna av Ryssland. Trädet odlas i Kina, södra Europa, Kalifornien och Turkiet. Man säljer de färska eller torkade frukterna alternativt använder dem till juiceproduktion. Inne i den hårda kärnan, som avlägsnas vid hantering, finns ett litet frö som innehåller 45% olja. Ur detta frö pressas oljan i Crearome Aprikoskärnolja fram.


Den mesta aprikoskärnoljan raffineras för att passa kosmetikindustrin, där oljan används i störst utsträckning. En liten produktion av kallpressad ekologisk aprikoskärnolja tas dock fram av turkiska frön.
 

Oljan påminner i sin fettsyresammansättning om både mandel- och persikokärnolja, då det är oljesyran som dominerar. Det är en halvfet och stabil olja som tåls bra av de flesta. Aprikoskärnolja är ett alternativ till mandelolja, för dem som inte tål den. Oljan passar bra vid torr och åldrande hud. Även vid klåda på känslig och inflammerad hud. Aprikoskärnoljan gör huden mjuk, smidig och elastisk.

 

Innehåll

Apricot kernel oil
INCI-namn: Prunus armeniaca L

Fettsyresammansättning
Palmitinsyra C16:0 .......3-6%
Stearinsyra C18:0 .........1-3%
Palmitolsyra C16:1 .......0,5%
Oljesyra C18:1 ........ 58-74%
Linolsyra C18:2 ....... 20-30%
Alfalinolensyra C18:3 ......1%
Stelningspunkt
-15°C