naturprodukter.se - Din hälsobutik på nätet Över 100 000 nöjda kunder! Snabb leverans Bra priser


Bookmark and ShareItem ID:
954420

Nya Vitaminbibeln

319 kr
Available
Not available
.
Not available
Product Description:
  • Hur vitaminer och mineraler påverkar ditt humör.
     
  • Hur man går ner i vikt.
     
  • Protein - och de fantastiska aminosyrorna. 


Författare: Earl Mindell, filosofie doktor i näringsfysiologi, legitimerad apotekare och verksam universitetslärare.

Earl Mindell säger med egna ord:

Normaldoser av vitaminer och mineraler är anpassade till en icke-existerande statistisk genomsnittsperson som är längre eller kortare, fetare eller magrare, mindre eller mer aktiv än du någonsin kommer att bli. Den här boken är därför mer personligt inriktad. Den är en guide till ett sundare liv för individer, och inte avsedd för statistiska genomsnittspersoner. Överallt där det är möjligt har jag gett personliga råd, eftersom jag tror att det är det ända sättet att hjälpa människor att uppnå optimal hälsa, vilken är denna boks syfte.

De rekommendationer jag ger i boken är inte några fasta föreskrifter, utan ska uppfattas som flexibla rekommendationer. Rådgör helst med läkare. Ingen bok kan ersätta en yrkesmans kunskaper och erfarenheter.

Varför jag började
Den utbildning jag fått som apotekare vid kända vetenskapliga institutioner berörde knappast vitaminer. Mina studier i farmakologi, biokemi, organisk och oorganisk kemi och allmän hälsovård tog inte upp vitaminer annat än i samband med bristsjukdomar. Brist på vitamin C? Skörbjugg. För lite B1? Beri-beri. Otillräckliga mängder vitamin D? Rakitis. Mina kurser var standardkurser med de vanliga hänvisningarna till balanserade kostvanor och "rätt mat" (oaptitligt presenterad på halvblanka planscher). Det fanns överhuvudtaget inga referenser till vitaminer som sjukdomsbekämpare eller medel att nå optimal hälsa.

Vi måste få i oss vitaminer från maten vi äter eller från kosttillskott för att hålla oss vid liv. Men vitaminer är varken energipiller eller matersättning. Du kan inte ta vitaminer, sluta äta riktig mat och förvänta dig att känna dig frisk. Faktum är att kroppen inte kan tillgodogöra sig vitaminer utom i samband med vanliga måltider.

Om man betraktar kroppen som en bils förbränningsmotor och vitaminerna som tändstift får man en ganska bra uppfattning om hur dessa ämnen fungerar.