naturprodukter.se - Din hälsobutik på nätet Över 100 000 nöjda kunder! Snabb leverans Bra priser


Bookmark and Share







Item ID:
401638

Otrivin Nässpray med konserveringsmedel (10 ml)

28 kr
Available
Finns ej i lagret
.
Finns ej i lagret
Product Description:

Det här är ett receptfritt läkemedel*. Läs bipacksedeln noga före användning. Åldersgräns 18 år för att köpa.

 

Otrivin mot nästäppa. Det är inte snoret som täpper igen näsan, det är näsmusslorna som svullnar som en reaktion mot virusattacken. Otrivin har en avsvällande effekt och minskar svullnaden i näsmusslorna och därmed blockeringen till hörselgångar och bihålor.

Doseringsförslag:
Otrivin ska inte användas i mer än 10 dagar i följd. Vid användning under lång tid kan Otrivin ge nästäppa eller återigen framkalla snuva.

Nässpray 0,5 mg/ml

Barn från 1 till 10 år:
1 spraydusch i vardera näsborren vid behov 2-3 gånger dagligen.

Nässpray 1 mg/ml
Vuxna och barn över 10 år: 1 spraydusch i vardera näsborren vid behov 2-3 gånger dagligen.

Annan dos enligt läkares föreskrift. Effekten märks inom några minuter och varar i upp till 10 timmar.

Ingredienser:
Otrivin är en nässpray som innehåller det verksamma ämnet xylometazolinhydroklorid. 1 ml nässpray innehåller 0,5 mg resp. 1 mg xylometazolinhydroklorid. Övriga ämnen förutom det verksamma är dinatriumedetat, natriumdivätefosfatdihydrat, dinatriumfosfatdodekahydrat, natriumklorid och renat vatten. Innehållet är fritt från konserveringsmedel.
Viktigt:
Används före utgångsdatum som finns på förpackningen. Förvaras oåtkomligt för barn. Kan användas av gravida och ammande. Personer som är känsliga för läkemedel med adrenalinliknande effekt (t ex adrenalin) kan få biverkningar i form av sömnstörning, yrsel, darrningar, hjärtklappning eller förhöjt blodtryck och bör därför inte använda Otrivin utan att först ha talat med läkare.

 

*Receptfritt läkemedel: Om du ammar, är gravid eller försöker bli gravid är det extra viktigt att du alltid läser i bipacksedeln om läkemedlet passar för dig. Detsamma gäller om du redan äter andra läkemedel.

Läkare kan ordinera läkemedel i annan dos eller för annan indikation än vad som beskrivs i bipacksedeln, då ska du följa den ordination du fått från din läkare. Känner du dig osäker på hur du ska använda ditt läkemedel kontakta din läkare.