naturprodukter.se - Din hälsobutik på nätet Över 100 000 nöjda kunder! Snabb leverans Bra priser


Bookmark and ShareItem ID:
842286

Örtmedicinska Institutet Chisan 500 ml / 300 ml / 200 ml

139 kr
Storlek
Available
Finns ej i lagret
.
Finns ej i lagret
Product Description:

Chisan är ett traditionellt växtbaserat läkemedel använt som adaptogen vid nedsatt prestationsförmåga såsom trötthet och svaghetskänsla. Indikationerna för ett traditionellt växtbaserat läkemedel grundar sig uteslutande på erfarenhet av långvarig användning.

En adaptogen anses öka välbefinnande och ork genom att stärka kroppen mentalt och/eller fysiskt när den utsätts för stress. Chisan innehåller ADAPT-232, en extraktkombination bestående av shisandra, rysk rot och rosenrot, som anses ha adaptogena egenskaper och stärka orken.

Ta inte Chisan om du är allergisk (överkänslig) mot fjärilsranka, rysk rot och rosenrot eller något av övriga innehållsämnen i Chisan och om du har högt blodtryck.

Chisan rekommenderas inte till barn under 12 år då erfarenheten är begränsad. Effekten av samtidigt intag av andra läkemedel är inte studerad. Eftersom tillräckliga data saknas rekommenderas inte Chisan under graviditet och amning.

Chisans eventuella påverkan på körförmågan eller förmågan att sköta maskiner har inte närmare studerats. Du är själv ansvarig för att bedöma om du är i kondition att framföra motorfordon eller
utföra arbete som kräver skärpt vaksamhet. En av faktorerna som kan påverka din förmåga i dessa avseenden är användning av läkemedel på grund av deras effekter och/eller biverkningar.

Chisan innehåller metylparahydroxibensoat (E218) och propylparahydroxibensoat (E216) som kan ge allergisk reaktion (uppträder efter behandlingen).
Chisan innehåller 12,85 % (v/v) etanol (alkohol) dvs upp till 1,5 g per dos, motsvarande 37,5 ml starköl eller 15 ml vin. Skadligt för personer som lider av alkoholism. Ska uppmärksammas av gravida eller ammande kvinnor, barn och högriskgrupper som patienter med leversjukdomar eller epilepsi.
Chisan innehåller mörk sirap. Om du inte tål vissa sockerarter, bör du kontakta din läkare innan du tar denna medicin. Chisan kan vara skadligt för tänderna p.g.a. innehållet av mörk sirap.

Doseringsanvisning
Vuxna och barn över 12 år:
15 ml 1-2 gånger dagligen vid behov. Skaka om flaskan väl före varje användning.
Chisan rekommenderas inte till barn under 12 år
Du bör kontakta läkare eller annan sjukvårdspersonal om symtomen försämras eller inte förbättras inom 2 veckor.
Du bör inte använda Chisan längre än 2 månader per behandlingstillfälle.
Om du har ytterligare frågor om detta läkemedel kontakta läkare eller annan sjukvårdspersonal.

Erfarenhet tyder på att nyttan av Chisan varierar med dosen. Det kan därför vara en fördel att initialt eller vid särskilda behov ta den högre dosen.

 

Chisan kan både användas som engångsdos de dagar man känner sig trött och svag eller som stärkande kur under en period på några veckor.

Om du fått i dig för stor mängd läkemedel eller om t.ex. ett barn fått i sig läkemedlet av misstag, kontakta läkare, sjukhus eller Giftinformationscentralen tel. 112 för bedömning av risken samt rådgivning.

Eventuella biverkningar
Liksom alla läkemedel kan Chisan orsaka biverkningar men alla användare behöver inte få dem.
Sömnsvårigheter, irritabilitet, hjärtklappning och huvudvärk kan förekomma. Frekvensen är okänd.
Om några biverkningar blir värre eller om du märker några biverkningar som inte nämns i denna information, kontakta din läkare.

Innehållsdeklaration
1 ml innehåller aktiva beståndsdelar av:
10 mg extrakt (som tjockt extrakt) av frukt av fjärilsranka (Schisandra chinensis (Turcz.) Baill)
(2.0-5.0:1).
Extraktionsmedel: Etanol 95 % (försvinner vid tillverkningen).
2,6 mg extrakt (som tjockt extrakt) av rot av rysk rot (Eleutherococcus senticosus (Rupr. et Maxim) Maxim) (17-30:1).
Extraktionsmedel: Etanol 70 % och vatten (försvinner vid tillverkningen).
3 mg extrakt (som tjockt extrakt) av rot av rosenrot (Rhodiola rosea L.) (2.5-5.0:1).
Extraktionsmedel: Etanol 70 % och vatten (försvinner vid tillverkningen).
Hjälpämnen:
Vatten renat, sirap mörk, etanol vattenfri (100 mg/ml), glycerol, karamellarom, polysorbat 80, metylparahydroxibensoat (E218), citronsyra vattenfri, rosmarinextrakt, propylparahydroxibensoat (E216), ingefäraextrakt, kaliumsorbat.


Viktigt! Läs noga bipacksedeln innan användning av denna produkt. Den kan innehålla information som är viktig för dig.