naturprodukter.se - Din hälsobutik på nätet Över 100 000 nöjda kunder! Snabb leverans Bra priser


Bookmark and ShareItem ID:
136465

ChiaX 650g chiafrö

249 kr
Available
Not available
.
Not available
Product Description:

 

ChiaX® är den ursprungliga versionen av fröet från växten Salvia hispanica L. Detta mirakulösa frö har högre koncentration av Omega-3 fettsyror, antioxidanter och fibrer än någon annan känd källa på jorden. Chiafröet innehåller dessutom fytonäringsämnen (näringsämnen från växter som har visat sig nödvändiga för att uppehålla livet hos människan), kalcium, kalium, järn, koppar, selen, bor och vitaminer.
ChiaX® är glutenfritt, sockerfritt, GMO-fritt (genmodifierade organismer) och fritt från bekämpningsmedel, konserveringsmedel och transfetter. Chiafröet har högt innehåll av fibrer och protein, har ingen smak eller lukt och kan därför enkelt kombineras eller blandas med nästan all mat! Dess suveräna biologiska egenskaper förstörs inte av värme i samband med bakning, så det är lätt att införliva ChiaX® i dina favoritrecept.
ChiaX® är föremål för sträng kontroll och urval. Produktkvaliteten testas för att garantera maximalt näringsvärde och en ren produkt.
ChiaX® genomgår ingen bearbetning och innehåller inte heller några tillsatser. Produkten kommer direkt från naturen som det oförstörda fröet från plantan Salvia hispanica L. Helt enkelt den bästa och mest hälsosamma produkt som för närvarande finns tillgänglig. (Se Näringsdeklaration)
ChiaX® är den rikaste växtkällan till den hälsosamma omega-3 oljan. Per gram innehåller ChiaX® mycket mer omega-3 än lax - och det har ingen smak, så du kan blanda det i maten eller drycken efter eget val! Omega-3 är viktigt för hjärtat och för kolesterolvärdet. Man har också funnit att Omega-3 är ett stöd för att gå ner i vikt. Den amerikanska tidskriften Weekend har citerat en undersökning där en grupp av överviktiga inkluderade omega-3 i sin kost - och gick ner mer än ett kg mer per månad än kontrollgruppen vars kost inte innehöll omega-3. Om du har normal vikt kommer kroppen att ombesörja att denna vikt bibehålls.

 

Näringsinformation: 25 g (2 msk)
Energi 134 kcal / 563 kJ
Protein 4,3 g 
Fett 8,2 g
Fett (Omega 3) 4,2 g
Kolhydrater 11,3 g
Kostfiber 6 g

Användning: 
Den kan blandas i juice på morgonen, i
vatten, saft, yoghurt, gröt eller i
frukostblandningen. Du kan strö fröna på
brödet under pålägget, i sylt eller fruktsallad.
Du kan blanda ChiaX® i nästan alla typer av matvaror. Du behöver inte mer än 2
matskedar/dag för att få dagsbehovet av
Omega-3 ! Andra sätt att använda ChiaX® på är att blanda det i salladen eller i pastasåsen, att strö det över ångkokta grönsaker eller blanda det med riset o.s.v. ChiaX® smakar som den mat eller dryck det blandas med, och på grund av det höga näringsinnehållet, får man en mättnadskänsla som gör att suget efter mat dämpas.
Om man väljer att äta chiax separat. Blötlägg gärna i ca 15-20 min, tills de blir geleaktiga.

Dosering vuxna: 
1-2 msk / dag

Förvaring: Torrt & svalt

Hållbarhet: 18 månader från tillverkning