naturprodukter.se - Din hälsobutik på nätet Över 100 000 nöjda kunder! Snabb leverans Bra priser


Bookmark and ShareItem ID:
136580

Mandelmjöl 400 g EKO

130 kr
Available
Not available
.
Not available
Product Description:

 Fettreducerat ekologiskt mandelmjöl

  • Låg GI
  • Lite kolhydrater
  • Naturligt glutenfritt
  • Högt proteininnehåll
  • Rik på vitaminer, mineraler, fibrer och antioxidanter

 Vårt fettreducerade mandelmjöl är finmalt skalade mandlar varav 80% av fettet är tagit ut genom kallpressning. Mandelmjöl är riktigt användbart, och kan användas i bakning och matlagning av alla som önskar att äta nyttigt. Det ger låg blodsockerstigning, och är gott anpassat för diabetiker och andra som kommer att äta mat som är snäll mot blodsockret.

Låg glykemisk mat ger jämnare energi och humör, och gör det lättare att hålla en normal vikt. Med mandelmjöl är det enklare att laga läckra och näringsrika bakverk med mindre kalorier och kolhydrater.

 Mandelmjöl är bra för dig

Vårt mandelmjöl innehåller de samma goda fettsyrorna som mandlar, men i mindre mängder. I mandelmjölet är över 80% av fettet från mandlarna avlägsnat genom kallpressning, för att göra det bättre anpassat som mjöl. Detta gör att kaloriinnehållet blir reducerat med hela 53% i förhållande till vanligt mandelmjöl, och hållbarheten blir också bättre. Vårt Mandelmjöl håller sig i ett år genom förvaring i originalemballaget.

Mandelmjöl har ett högt innehåll av mineraler, bl.a. magnesium, järn, kalium, koppar, mangan och zink. Innehållet av proteiner är också högt, hela 40%.

Näringsinnehåll

100 g mandelmjöl ger:
293 kcal

40 g protein
8 g kolhydrater
11 g fett, varav 1 g mättat
33 g kostfibrer

 

 Bakning med mandelmjöl

Vid alla tillfällen då du använder mjöl, kan du också använda mandelmjöl. Mandelmjöl uppför sig lite annorlunda än vetemjöl, för att det saknar gluten. Gluten gör det möjligt för jästen att jäsa eftersom gluten bildar ett nätverk av små väggar som håller gas och vattenånga inspärrat i degen. Gluten fungerar också som bindmedel i degen och gör den lättare att jobba med. I jästbakning kan du ersätta 10-20% av vetemjölet med Mandelmjöl. Du bör då öka vätskemängden med ca 5-10%.

I annan bakning kan du ersätta upptill 100% av mjölet, men för att mandelmjölet har så högt fiberinnehåll kommer det suga till sig mer vätska, upp till dubbelt så mycket som annat mjöl. Du bör därför reducera mängden mandelmjöl till 50-60% av original mjölmängd, eller öka vätskemängden i receptet. Var uppmärksam på att bakverk med 100% mandelmjöl kommer hänga sämre ihop än bakverk med vetemjöl. Ett tips är att tillsätta ett bindmedel som Fiberhusk.