naturprodukter.se - Din hälsobutik på nätet Över 100 000 nöjda kunder! Snabb leverans Bra priser
Helhetshälsa Linfröolja 250 ml EKO Helhetshälsa Linfröolja 250 ml EKO


Bookmark and ShareItem ID:
HH-3051

Helhetshälsa Linfröolja 250 ml EKO

92 kr
Available
Finns ej i lagret
.
Finns ej i lagret
Product Description:

Helhetshälsa Linfröolja innehåller en mycket stor andel fleromättade w-3-fettsyror. Linfröolja ger tillskott av fleromättade fettsyror som i kroppen omvandlas till bland annat GLA, EPA, DHA, arakidonsyra och olika prostaglandiner.

Halten av de olika fettsyrorna varierar något beroende på marken där linet odlats och temperaturen vid vilken det har vuxit.

Kostens fettkvalitet har betydelse för blodets kolesterolhalt. En kost som är rik på w-3-fettsyror skyddar mot högt blodkolesterol och åderförkalkning (ateroskleros). Därigenom minskar risken för hjärt-kärlsjukdomar som t ex hjärtinfarkt.

Helhetshälsas Linfröolja kallpressas från ekologiskt odlade linfrön i en varsam syre- och ljusfri process utan uppvärmning eller raffinering för att hålla hög kvalitet.

Eftersom linfröoljan innehåller höga halter fleromättade fetter är den känslig för härskning. Den bör inte utsättas för värme, ljus eller syre. Därför levereras den i en svart, kväveförseglad plastflaska och skall alltid förvaras i kylskåp.

 

Rekommenderad dos
1 matsked (15 ml) per dag.
Rekommenderad dos bör ej överskridas.


Ingredienser
Kallpressad ekologisk linfröolja berikad med
naturligt E-vitamin
(alfa-, beta-, delta- och gammatokoferol, i en bas av solrosolja)