naturprodukter.se - Din hälsobutik på nätet Över 100 000 nöjda kunder! Snabb leverans Bra priser


Bookmark and ShareItem ID:
864306

Otosan kon för öronvård 2 st

101 kr
Available
Not available
.
Not available
Product Description:

Vårt öra har ett eget system för rengöring. Ibland störs systemet av att produktionen av öronvax tillsammans med hudavlagringar bildar en vaxpropp. Sådana vaxproppar bör tas bort; de kan annars leda till problem som t ex försämrad hörsel, pip- eller susljud, känsla av lock för öronen, irritation, klåda och andra smärtsamma besvär. Personer som använder hörapparat bör vara särskilt noggranna med att rengöra öronen från vaxproppar.

Uråldrigt ursprung
Sedan urminnes tider har behandling med öronkoner använts i många civilisationer och kulturer över hela världen, bl. a hos Hopiindianerna i USA. Sedan slutet på 1980-talet har Otosan, tillsammans med ett flertal Europeiska universitet, vidare-utvecklat denna urgamla behandlingsmetod och förbättrat både effekt och säkerhet. Exempelvis genom att bl. a. justera formen på konen, tillsätta propolis, en naturlig produkt från bin, och lägga till ett flertal säkerhetsdetaljer.

Hur fungerar det?
Under behandlingen värms örats inre väggar och vaxet mjukas upp. Den uppvärmda luften i örat stiger uppåt och skapar ett vakuum och ett sug (en skorstenseffekt) vid konens bas. Detta hjälper till att transportera bort överflödigt vax, vätska och andra föroreningar och dessutom återställs korrekt spänning i trumhinnan. Tack vare att konen berikats med propolis, ett naturligt antibiotikum, uppstår även en skyddande effekt i örat som förstärker det naturliga försvaret.

Klinisk testat och säkert

Kliniska tester som utförts av olika universitet och forskningscentra har bevisat Otosankonens dermatologiska kompatibilitet (påverkar inte huden negativt) och dess effektivitet som behandlingsmetod vid öronvård.

Produkten är registrerad som Medicinsk utrustning klass I och uppfyller kraven på kvalité och säkerhet för att erhålla CE-märkning.

Otosankonen har fyra unika säkerhetsmekanismer som garanterar ett säkert handhavande:

  • självsläckande ring som säkerställer att ljuset inte brinner ner för långt
  • skyddande skiva/disk som förhindrar att någonting faller på den som behandlas
  • dropp-stopp som sitter inuti konen. Den förhindrar att vätska droppar tillbaka in i örat.
  • comfy, ser till att skydda örat samt att det blir ordentligt tätt mellan öra och kon.