naturprodukter.se - Din hälsobutik på nätet Över 100 000 nöjda kunder! Snabb leverans Bra priser


Bookmark and ShareItem ID:
111215

Ortis Frukt & Fibrer 30 tabl

146 kr
Available
Finns ej i lagret
.
Finns ej i lagret
Product Description:

Skonsam och naturlig verkan för att uppnå en normal tarmfunktion.

 

  • Stress, dåliga matvanor och för lite motion är påfrestande för vår matsmältning och kan orsaka mag- och tarmproblem.
     

I Sverige beräknas nära hälften av alla kvinnor och en fjärdedel av alla män lida av någon form av problem med att hålla magen igång. Frukt & Fibrer ger effektiv och naturlig hjälp mot detta.


De som motionerar regelbundet, äter mycket fibrer, dricker rikligt med vätska och inte stressar för mycket har sällan dessa problem.Däremot är förstoppning ett vanligt problem för människor som har ett stillasittande arbete och som stressar mycket. Förstoppning är även ett vanligt problem när vi blir äldre och mindre aktiva. Näringsfysiologer ser ett tydligt samband mellan de ständigt ökande mag- och tarmsjukdomarna och vårt stressiga väster­ländska levnadssätt.

Med förstoppning menar man det som i daglig tal kallas trög mage med påföljd att tarmarna töms mindre än 1 gång på 3 dagar. Detta tillstånd beror på att tarminnehållet har en för långsam passage genom tarmen. Vad som är normalt varierar från individ till individ, men det normala är dock minst en avföring per dag.

Fikonpasta, dadel pure, vegeta biliskt guargum (baljväxt) och pure av skalad tamarindfrukt innehåller kostfibrer som tar uppvatten, sväller och förtunnar tarminnehålletLaktos (mjölksocker) ombildas av fysiologiska tarmbakterier till mjölksyra som verkar milt motorikstimulercrndeRabarberpure verkar milt motorikstimulerande.Yoghurtpulver skyddar och balanserar den fysiologiska (normala) tarmfloranGlycerin är ett smörjande medel som hjälper tarminnehållet att lättare glida genom tarmenRåsocker bryts av tarmbakteri­erna ned till svaga syror som binder vatten. Härigenom ökar tarminnehållets volym och tarmarna påverkas attarbeta mer.

Ingredienser:
Torrextrakt av rabarber (496 mg/tabl), fyllndasmedel: mikrokristallinisk cellulosa; torrextrakt av tamarind (50 mg/tabl), fikonpulver (50 mg/tabl), akaciafibrer (50 mg/tabl), maltodextrin, ytbehandlingsmedel: hydroxypropylmetylcellulosa, hydroxypropylcellulosa, titandioxid, naturligt färgämne: antocyaner, klumpförebyggandemedel: talk, kiseldioxid, magnesiumstearat.

Användning:
1 tablett per dag. Intas på kvällen tillsammans med ett stort glas vatten. Vid behov kan dosen ökas till till två tabletter.