naturprodukter.se - Din hälsobutik på nätet Över 100 000 nöjda kunder! Snabb leverans Bra priser


Bookmark and ShareItem ID:
HOL-2050

Holistic Kokosolja 500 ml EKO

156 kr
Storlek
Available
Finns ej i lagret
.
Finns ej i lagret
Product Description:

Holistics Kokosolja importeras från Filippinerna av Dr. Goerg i Tyskland. Den är ekologisk, kallpressad, oraffinerad, oblekt, icke-parfymerad, rättviseproducerad – och kommer från unga, färska kokosnötter i Filippinerna.

Den kallpressas under 38 grader. Pressning och tappning sker för hand utan metallverktyg inom högst tre dagar efter skörd. Från öppnande till pressning förlöper max en timme.

Kokosolja är idealisk för matlagning, stekning och bakning. Den är rik på mellanlånga fettsyror, särskilt den viktiga laurinsyran och kaprylsyran. Den innehåller dessutom vitaminer, mineraler och antioxidanter.

Kokosolja har använts i asiatisk matlagning i flera tusen år. Traditionellt har den även använts för sina gynnsamma effekter på hud, hår och hälsan.
Förvaring
Förvaras torrt i rumstemperatur. Blir flytande över cirka 24 grader. Obs! Låt inte fukt komma ner i burken. Fukt är kokosoljans värsta fiende.

Näringsdeklaration per 100 g
Energivärde:
3 692 kJ / 898 kcal
Protein 0%
Kolhydrater 0%
Fett 100%

Fettsyresammansättning
Mättade fettsyror 94,5%
Enkelomättade fettsyror 4,6 %
Fleromättade fettsyror 0,9 %
Transfettsyror 0 %
Kolesterol 0 %

 

Dosering/Användning

Ta en matsked per dag. Du kan blanda med kaffe eller te. Kan användas till matlagning eller till din smoothie. Mycket välsmakande med lätt smak av kokos.

 

Ingredienser

100% kallpressad ekologisk kokosolja.