naturprodukter.se - Din hälsobutik på nätet Över 100 000 nöjda kunder! Snabb leverans Bra priser
Superfruit Macapulver 200 g EKO Superfruit Macapulver 200 g EKO Superfruit Macapulver 200 g EKO


Bookmark and ShareItem ID:
665810

Superfruit Macapulver 200 g EKO

249 kr
Available
Finns ej i lagret
.
Finns ej i lagret
Product Description:

Maca är en rotfrukt och är till utseendet likt en rättika eller rova och smakar lite som pepparrot och palsternacka. Macaroten växer i Anderna på 4000-4500 meters höjd (halvägs till Mount Everest) och trivs som bäst i tufft klimat och i näringsfattig jord i ett landskap som bäst kan beskrivas som ett månlandskap. Sydamerikanska legender beskriver bland annat hur Incafolkets krigare åt rotfrukten innan strid.

Elitidrottares val
Sedan en tid tillbaka använder sig många elitidrottare av maca i sin träning. Maca består av 60 % kolhydrater, 8,5 % fiber och 10 % protein. Maca innehåller ett flertal olika mikronäringsämnen som lipider, karotenoider, polyfenoler och alkaloider. Superfruits maca väljs noggrant ut, rengörs, tvättas och torkas innan den mals till ett pulver. Pulvret är RAW vilket innebär att produkten aldrig upphettats över 42°C. Superfruits maca är ekologiskt certifierad.

Maca går utmärkt att tillsätta i smoothies och matlagning. Maca ger lite sting till drycker. Exempel på hur en chokladdryck kan göras: 1/2-1 msk Maca, 3 dl valfri Mjölk, RAW kakaopulver, RAW Agavesyrup.

Kosttillskott
Rekommenderat intag: 1 msk (ca 6-8g) dagligen i samband med måltid. Rekommenderat intag bör ej överskridas.

Ingredienser: Maca (Lepidium peruvianum Chacon)

Innehåll: Maca Pulver 200g

Näringsvärde Per 6 gram:
Energi         19,5 kcal/ 82,5 kJ
Protein        0,6 g
Kolhydrater  3,6 g
Kostfiber      0,5 g
Fett             1,3 g

Förvaring: Förvaras torrt i rumstemperatur och oåtkomligt för barn.

Försiktighet: Produkten bör inte tas av personer som vet med sig att de är överkänsliga mot Maca. Kosttillskott bör inte användas som alternativ till en varierad kost.