naturprodukter.se - Din hälsobutik på nätet Över 100 000 nöjda kunder! Snabb leverans Bra priser


Bookmark and ShareItem ID:
PEG-7350010470021

MSM Lignisul 200 g / 500 g

325 kr
Storlek
Available
Finns ej i lagret
.
Finns ej i lagret
Product Description:

MSM Lignisul innehåller MSM, vilket är en organisk, biologiskt aktiv svavelförening som förekommer naturligt i kroppen.


Svavel är ett livsviktigt ämne som finns i alla kroppens celler och i blodet. Leder, hår, hud och naglar har särskilt höga koncentrationer.Svavel är nödvändigt för cellernas uppbyggnad och funktion. Svavel har betydelse för nervernas funktion liksom för matsmältningen. Svavel behövs vid läkning av skador och förnyelse av celler.

Dessutom är det en beståndsdel i brosk och en naturlig antihistamin (mot allergi).

Då man tillsätter näringsämnen som det varit brist på märks förändringen först i hud och slemhinnor, eftersom dessa celler byts ut mycket ofta.

Skador på muskler och leder tar betydligt längre tid att läka och för nervceller kan det behövas många år.

MSM är mycket lättupptagligt. Det framställs av DMSO (dimetylsulfoxid) som utvinns ur träd. MSM klassas som en av de minst toxiska substanser som finns, jämförbar med vatten. MSM är en organisk svavelförening och ska inte förväxlas med sulfit, sulfat eller sulfa.

MSM tolereras även av personer med allergier och inflammerad tarm. Vid inflammatoriska tillstånd kan MSM med fördel kombineras med Bromelain.

Rekommenderad dosering
0,5-1,5 kryddmått x 2

Börja med en liten dos som långsamt trappas upp. Produkten bör inte tas före läggdags då den ger ökad energi. Upptaget ökar om MSM kombineras med vitamin C.
MSM motverkar hopklumpning av blodplättarna. Personer som tar blodförtunnande medel bör därför samråda med läkare innan de tar MSM som kosttillskott.

Ingredienser
MSM (Metylsulfonylmetan)