naturprodukter.se - Din hälsobutik på nätet Över 100 000 nöjda kunder! Snabb leverans Bra priser


Bookmark and ShareItem ID:
537241

Carnosin Forte 400 mg 60 t

589 kr
Available
Not available
.
Not available
Product Description:

Superantioxidant
Karnosin är en av de mest effektiva och månsidigaste antioxidanter som vi känner till idag. Det är mycket effektivare än E-vitamin, ubikinon (Q10) pyknogenol och andra sedvanliga antioxidanter. Karnosin är vattenlösligt och som sådant förebygger det oxideringsstressen inne i cellerna. Karnosin verkar synergistiskt med andra antioxidanter, såsom zink och E-vitamin och kompletterar deras antioxidativa effekt. 

Karnosintillskottet har dessutom en gynnsam effekt på andra antioxidanter i vävnaderna genom att motverka de fria radikalernas angrepp på dem. Redan en 400 mg karnosindos ökar markant serumets antioxidantkapacitet (Antonini ym. 2002). Karnosin rekommenderas som kosttillskott i betrodda läkartidningar.

Vad är karnosin?
Karnosin är en kroppsegen superantioksidant. Namnet kommer från carne (kött), där den upptäcktes år 1900. Karnosin är vetenskapligt väl utforskat och det rekommenderas som kosttillskott; det ger inga biverkningar även vid kontinuerlig bruk.

Karnosin är en i naturen förekommande dipeptid, formad av två aminosyror, alanin och histidin. Karnosin upptäcktes i Ryssland redan år 1900 och men först på senare tid har man på allvar utforskat och dokumenterat dess nyttiga biologiska verkningsmekanismer.

Dosering: Vid prevention 125 mg om dagen. För äldre, för idrottare och vid kompletterande behandling 400–1200 mg om dagen. Vid behov kan idrottare fördubbla doseringen

Biverkningar: Inga raporterade.