Naturprodukter.se - Din hälsobutik på nätet Över 6 000 artiklar Snabb leverans Fri frakt över 500 kr


Bookmark and Share







Artikelnummer:
177006

Sukrin 500 g

91 kr
Finns i lager
Finns ej i lagret
.
Finns ej i lagret
Produktbeskrivning:

Sukrin – Ett nyttigt och naturligt alternativ till socker

Önskar du att reducera ditt sockerintag men vill undvika artificiella sötningsmedel?
Då är sukrin ett bra alternativ.

  • Inga kalorier
  • Skadar inte tänderna
  • Smakar och ser ut som socker
  • 100% naturligt – Finns bland annat i frukt
  • Ger ingen blodsockerstigning (noll GI)
  • Fungerar som antioxidanter i kroppen

 

Söt men utan kalorier och kolhydrater

Sukrin är den enda naturliga sockerersättningen som är fri från kalorier. Sukrin innehåller inga kolhydrater som tas upp av kroppen, och är perfekt för diabetiker och de som går på lågkaloridiet. Med Sukrin kan alla njuta av sött i vardagen med gott samvete.

 

Inga blodsockerstigning – noll GI

Studier visar att Sukrin inte påverkar blodsockret – eller insulinnivåer i kroppen. Det betyder att Sukrin säkert kan användas av diabetiker. Genom att kombinera Sukrin med FiberFin och mandelmjöl kan du uppnå ännu lägre blodsockerbelastning på maten du äter. Sukrin kan ha en fördelaktig effekt vid ADHD och candidadiet.

 

100% säkert och naturligt

Undersökningar visar att folk är upptagna av att begränsa sitt sockerintag. Samtidigt är de skeptiska till artificiella sötningsmedel. Sukrin är en 100 % naturlig produkt utan tillsatser, baserat på sockeralkoholen Erythritol. Erythritol finns naturligt i bland annat päron, meloner och svamp

Sukrin blir framställt vid en naturlig jäsningsprocess (fermentering), där man använder druvsocker som råvara. Detta är samma metod som används för att laga vin och yoghurt.

 

Naturlig smak

Sukrin har en ren och naturlig sockersmak, och ser också ut som vanligt socker. Det har sockrets konsistens och knastrar i tänderna på samma sätt. Sukrin har ca 75% av sötsmaken till vanligt socker, men kan i stort sätt användas  i samma mängder. Läs våra tips om bakning med Sukrin.

Sukrin finns också i finmald form. SukrinMelis är superb till bland annat glasyr, garnera, hemlagad marsipan, smoothies med mera.

 

Hälsofördelar med Sukrin

Sukrin är inte bara fritt från kalorier och kolhydrater, men visste du att det faktisk även är bra för kroppen?

Sukrin är beskyddande mot hål i tänderna genom att minska tillväxten av bakterier i munhålan som bildar karies. Daglig användning av Sukrin kommer därför att kunna ge en bättre tandhälsa.

Studier visar att Sukrin har förmågan till att bekämpa fria radikaler i kroppen, och fungerar därför som en antioxidant. Det kan också hjälpa till med att beskydda mot skador i blodkärlen som orsakas av för högt blodsocker.

 

Experter rekommenderar Sukrin

Professor i näringsfysiologi Dag Viljen Poleszynski rekommenderar erythritol (Sukrin) som ett naturligt och ofarligt sötningsmedel. Läs artikeln “Socker”.

Sofie Hexeberg är läkare och kostexpert. Hon har gett ut flera kokböcker som innehåller recept med bland annat Sukrin.
“Jag rekommenderar Sukrin till alla mina patienter som en ersättning för socker, och de flesta är väldigt nöjda med detta alternativet.”

Inge Lindseth är utbildad till klinisk näringsfysiolog, och har jobbat många år med rådgivning inom kosthåll. I 2010 kom boken “Lev gott med typ 2 diabetes” ut, där Inge är medförfattare. Som sötningsmedel rekommenderar Lindseth att använda Sukrin.



Andra köpte också
Inte vad du letade efter? Kanske någon av dessa är intressant