3 self-care tips från NOW

Vintern är ett utmärkt tillfälle att komma ner i varv och ha ett lugnare tempo. Passa på att skäm bort din kropp lite extra med långa varma bad, eteriska oljor, massage, och boosta kroppen med vitaminer. Nedan listar vi tre self-care tips med våra favoriter från NOW.

1. Tappa upp ett bad med Magnesiumflingor

Magnesiumflingor är känt för att ha många fördelar för kropp och själ. Din kropps magnesiumreserver töms lätt under stress, och de flesta människor har brist på magnesium på grund av detta. Att öka magnesiumnivåerna genom huden kan hjälpa till att bevara bestånden i kroppen. 

Fler fördelar med magnesiumflingor:

  • Avkoppling och sömnkvalitet
  • Minskad ångest
  • Lindring från muskelspänningar och muskelspasmer
  • Lindrar huvudvärk
  • Hjälper till att lugna torr hud, eksem, psoriasis och akne
  • Lindrar ledvärk & förbättrar cirkulation
  • Förbättrar hudens återfuktning

Shoppa magnesiumflingor från NOW här

2. Investera i en bra diffuser

En aromadiffuser med eteriska oljor hjälper till att höja luftfuktigheten i torra hem och håller den på en jämn nivå. Det är positivt både för hår och hud 

Ultrasonic USB Oil Diffuser från NOW sprider eteriska oljor i upp till 4 timmar. Den använder högfrekventa ultraljuds elektriska vibrationer för att skapa ultrafin dimma. Denna diffusionsmetod använder inte värme, som upprätthåller oljans integritet och holistiska egenskaper varje gång du använder den.

3 self-care tips från NOW

3. Använd naturliga oljor för att stimulera hårväxt

Ricinolja har trendat senaste tiden för sina positiva effekter på hår. Bortsett från att oljan gör rent hårbotten kan dess höga innehåll av antioxidanter stimulera hårsäckarna och stärka keratinet i håret, vilket i sin tur kan förbättra hårväxten. Lägg ett par droppar i ditt schampo och massera hårbotten i några minuter för att aktivera hudsäckarna.