Naturprodukter.se - Din hälsobutik på nätet Över 6 000 artiklar Snabb leverans Fri frakt över 500 kr


Bookmark and Share







Artikelnummer:
CR-3017-1

Crearome Mandelolja Kallpressad 100 ml / 500 ml

250 kr
Storlek
Finns i lager
Finns ej i lagret
.
Finns ej i lagret
Produktbeskrivning:

Mandeloljans ursprung

Mandelträdet blommar rikt med vackra vita eller röda blommor. Det kan bli upp till sju meter högt, och förekommer i flera olika varianter. De två vanligaste är sötmandelträdet Prunus amygdalus var dulcis, varifrån mandeloljan kommer, samt bittermandelträdet Prunus amygdalus var amara, varifrån äkta bittermandelolja kan utvinnas (en flyktig, eterisk olja), vilken används i Crearome Mandelolja. Sötmandelträdet har sitt ursprung i Asien, men odlas nu främst runt Medelhavet och i Kalifornien – men även i Kina, Japan och Australien.
 

Kallpressad mandelolja
Trädets frukt är en så kallad stenfrukt med ett segt och ludet ytterhölje. Innanför ytterhöljet finns ett hår t skal, och därinne hittar man själva fröet – sötmandeln. Mandeln består av nästan 50% olja, som antingen utvinns genom kallpressning eller varmpressning och extrahering. Den kallpressade oljan har doft och smak, och är dyrare i pris. Den varmpressade/extraherade är en billigare variant, med bor ttagen doft och smak.

Mandeloljan är halvfet och hållbar, och består till största delen av den enkelomättade fettsyran oljesyra. Den har också ett innehåll av oför tvålbara ämnen på 0,5-1% (steroler och E-vitamin). Mandeloljan är en klassisk hudvårdsolja: mild, mjukgörande och icke-irriterande. Den fördelar sig jämnt över huden och absorberas efter en liten stund. Oljan gör huden mjuk, len och smidig. Lämpar sig fint vid överkänslig hud, som lätt blir torr, och babyhud.

 

Den kan hjälpa till att lindra hudinflammationer och den klåda som uppstår vid torr hud, olika eksem och psoriasis. Då mandelolja inte absorberas omedelbar t, passar den även fint som bas i en massageolja.
Observera att man bör vara försiktig med mandelolja om man är allergisk mot mandel.

 

 

INCI-namn: Prunus amygdalus var dulcis

Fettsyresammansättning
Palmitinsyra C16:0 ............4-9%
Stearinsyra C18:0 ...................3%
Palmitolsyra C16:1 ............0,5%
Oljesyra C18:1 ............. 65-68%
Linolsyra C18:2 ............ 20-28%
Alfalinolensyra C18:3 .......0,4%
Stelningspunkt
-18°C



Andra köpte också
Inte vad du letade efter? Kanske någon av dessa är intressant