Naturprodukter.se - Din hälsobutik på nätet   Brett sortiment Bra priser Fri frakt över 500 kr


Artikelnummer:
AP-10-113

Alpha Plus Carbomin 200 g

 

Carbomin är ett basiskt kosttillskott med mineraler.

 

Vår förorenade miljö leder till att åkrarna som ska ge oss vårt dagliga bröd, på vissa ställen är så sura så att de behöver kalkas – likaså med många av våra sjöar. Även vår kropp kan bli sur och behöver tillskott av basiska ämnen, bland annat kalk, för att genom sitt buffertsystem motverka försurningen av vår kropp.


Inom medicinen börjar man intressera sig för ett eventuellt samband mellan vissa sjukdomar och översyrlighet i vår kropp. Vissa studier visar att översyrlighet förstärker sjukdomssymtom såsom allergier, led- och muskelbesvär, urkalkning av skelettet, sköra naglar och sprött hår. En del kallar dessa sjukdomar för syrasjukdomar.

Kroppen skyddar sig mot översyrlighet med hjälp av ett så kallat buffertsystem som både kan neutralisera och utsöndra sura ämnen. I buffertsystemet ingår bland annat basiska mineraler. När buffertsystemet är överbelastat börjar kroppen att tära på sina reserver av basiska ämnen – detta leder till så kallad latent acidos (symtomfri försurning).

Det är viktigt att vår kost innehåller basiska mineraler, bland annat kalcium som bygger upp skelettet. Carbomin® är ett kosttillskott som innehåller de basiska mineralerna kalcium, magnesium, kalium och natrium. Carbomin® innehåller även zink, som ingår i många av kroppens enzymsystem, bland annat i enzymet karbanhydras som njurarna behöver för att kunna utsöndra syror.

 

Dosering

5 ml Carbomin blandas ut i ett glas ljummet vatten och dricks på kvällen - gärna på tom mage och strax före sänggående.


Ingredienser per tesked
Natrium (Natriumbikarbonat) 794 mg
Kalcium (Calciumcarbonat) 500 mg 62 % av RDI*
Kalium (Kaliumcitrat) 135 mg
Magnesium(Magnesiumlaktat) 38 mg 13 % av RDI*
Zink (Zinklaktat) 24 mg 160 % av RDI*
* (Rekommenderat Dagligt Intag)

 Tyvärr ingår inte denna produkt i vårt sortiment för tillfället.

Till butikens startsida »

Sitemap »