Naturprodukter.se - Din hälsobutik på nätet   Brett sortiment Bra priser Fri frakt över 500 kr


Artikelnummer:
628073

Pharma Nord Bio-Carnitin 60 kaps

Pharma Nord Bio Carnitin är ett naturligt sätt att förbättra prestationsförmågan.
Oavsett om du är en idrottsstjärna eller bara joggar runt kvarteret ibland så behöver musklerna massor med energi. Musklerna gör nödvändig energi tillgänglig huvudsakligen genom omvandling av socker och fett. Fett är särskilt betydelsefullt när musklerna behöver arbeta under längre perioder. Carnitin hjälper musklerna att omvandla fett till energi, så man behöver tillräckligt av detta ämne för att “hålla dem i gång“.

 

Bra carnitin-källor
Kött och fisk är de bästa carnitin-källorna, särskilt ox- och lammkött. Ju rödare kött, desto mer carnitin. Bio-Carnitin är ett kosttillskott, som innehåller 250 mg carnitin per kapsel. Preparatet förser din kropp med optimala mängder carnitin, vilket är särskilt viktigt under perioder då kroppen är fysiskt aktiv.

 

Hur det fungerar
Carnitin är en vitaminliknande substans, som vi har i alla våra celler. Carnitin pumpar fettsyror in i cellernas “energifabriker“ (mitokondrierna), där energi produceras. Mitokondrierna behöver carnitin för att hämta energi från fettsyrorna.

 

Vem behöver carnitin
Särskilt människor som idrottar behöver carnitin, eftersom deras muskler utsätts för extra hårt arbete. De riskerar att bygga upp ett faktiskt underskott, då carnitin utsöndras med urinen under perioder av hårt fysiskt arbete. Denna utsöndring plus det ökade behovet i de hårt arbetande musklerna gör det lämpligt med ett tillskott i form av kapslar.

 

Fungerar utmärkt i kombination med Q10
Precis som coenzym Q10 spelar carnitin en central roll i cellernas energimetabolism. Till att börja med pumpar carnitin fettsyror in i mitokondrierna, och sedan omvandlar coenzym Q10 dem till energi. Carnitin är så att säga “eldaren“, som bär bränslet till “smältugnen“. Dessutom motverkar carnitin uppbyggnaden av mjölksyra i muskelvävnaderna, vilket innebär att idrottaren kan prestera mer under längre tid innan smärttröskeln uppnås.

Innehåll per dagsdos:    
  1 kapsel   % RDI *
L-carnitin   250 mg Ej fastställt

                 
* % RDI = procent av rekommenderat dagligt intag

Rekommenderad daglig dos
1 kapsel dagligen. Rekommenderad daglig dos bör ej överskridas

Förvaring
Förvaras i rumstemperatur, utom räckhåll för små barn

Kosttillskott bör ej användas som ett alternativ till en varierad kostTyvärr ingår inte denna produkt i vårt sortiment för tillfället.

Till butikens startsida »

Sitemap »